Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já bych prostě zavedl promořovací tábor, kam by se na začátku přivezlo pár nakažených - a kdo si myslí, že tahle nákaza je úplný čajíček, tak by tam prostě nastoupil, dobrovolně se nakazil a po měsíci by ti zdraví silní mladí jedinci mohli začít budovat ekonomiku a nic by jim nebránilo v cestě. Akorát teda by museli dopředu podepsat, že když náhodou budou mít problémy (zhruba 10% ze zjištěných infikovaných končí v nemocnici), tak si pomůžou sami nebo zemřou. A hned by se vědělo, kdo tyhle řeči myslí vážně a kdo ne.

1 1
možnosti
MS

Nákaza není čajíček, ale není to také smrtící mor na který každý umře... A bohužel se lidé nedívají na důsledky, co opatření přinášejí.

1 0
možnosti
JR

J57a39n 22R88á58ž

16. 4. 2020 19:05

Teď jsem četl, že americký FED odhadl, že konečný dopad současné krize na americkou ekonomiku bude pokles přes 24% a že se dá očekávat v některých státech až 30% nezaměstnanost. Další zpráva: Potravinové banky ve Spojených státech jsou přetížené k prasknutí. Může za to příliv hladových Američanů. Claire Babineaux-Fontenotová, generální ředitelka „Feeding America“, jedné z největších organizací na podporu hladových, očekává v průběhu příštích šesti měsíců nárůst o 17,1 milionů lidí s nárokem na potravinovou pomoc.

No a poslední zpráva od Reuters: Množství amerických obětí koronavirové nákazy překročilo dnes hranici 31.000, počet nakažených se blíží 640.000.

Nekomentuji tyto zprávy, neb jsou natolik děsivé,že si na to netroufám,to ať si to udělá každý čtenář sám.

0 0
možnosti
Foto

Jenže celkově je v USA celkový počet infikovaných malý, smůlu mají velká města.

0 0
možnosti
JL

Úvaha, hodna zamyšlení.R^

Také nabízím jednu. Není sice ideální, má své nedostatky, ale je to alespoň vize se kterou se dá polemizovat. Přeju hezký den.:-)

https://www.forum24.cz/hlasy/pojdme-vyuzit-krizi-k-restartu-ceska-tady-je-12-napadu/?fbclid=IwAR3ongMcNXkZrIFxX0g-Igfn6V_jggjUk9_yQ16BE8XJo38Oqwb1SgEdQcw

1 0
možnosti
Foto

Pěkná vize, ale - má u nás šanci? U našeho P.T. voličstva, které bylo schopno zvolit to, co máme?

Začal bych s tím bodem 12. Protože ten se ve většině malých států osvědčil.

R^

2 3
možnosti

"Tohle je můj apel, protože teď se opravdu všechno točí jenom okolo koronaviru." Nic ve zlým, ale asi málo posloucháte třeba rádio. Tahle otázka se tam zrovna včera -tuším, že rádio Plus - probírala víckrát, jednak, že neodkladné třeba onko operace se neodkládají, taky z pohledu toho, že když utlumíme výrobu, nebude dost prostředků na zdravotnictví atd.

0 0
možnosti
MS

Neodkladné operace ne. Ale například ne "nutná" kontrola u kardiologa ano. A nevíte, co se může stát. Doktoři, co vyloženě nepčují o infikované pacienty dnes mají méně práce než dříve (nejen, že se o tom píše, ale také to vím od známých). Navíc odkládání prevence je blbost už jen z principu, že prevence tu je proto, aby nevzniklo něco horšího. A jestli kvůli odkládání prevence přejde někdo do akutního stavu, tak se ptám, zda je to rozumné.

1 0
možnosti
PD

P45e80t80r 88D39r65a71p97a76l

16. 4. 2020 10:28

na tuhle epidemii neexistuje mustr. každá země k ni přistupuje jinak, každá země se potýká s různými následky a pro odbonou veřejnost plně platí bonmot o právnících, že "na stejnou kauzu budou mít dva právníci tři různé názory"

0 0
možnosti
MS

Plně souhlasím a také to píši. Ale jeden fakt, tu je a to ten, že ekonomické dopady budou drastické a budou lidé, kteří tím hodně utrpí. Zároveň se bojím toho, jak budeme vnímat druhé lidi, pokud ten vir nezmizí a to je snad ještě větší hrozba, než ta ekonomická podle mého názoru.

0 0
možnosti
  • Počet článků 8
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5016x
Realistická s tak trochu osobitým pohledem na svět, jež se bohužel mnohdy neztotožňuje s mainstreamovou mentalitou.

Seznam rubrik