Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zvítězí virus SARS-CoV-2, to v každém případě.

Někteří jedinci to bohužel nepřežijí, mnozí zůstanou zmrzačeni, a to bez ohledu na názory pojašených publicistů všeho druhu

0 0
možnosti

No a dnešní generace se stydí za tu předchozí, že tady podporovala režim do roku 1989, který vydržel 40 let!

1 1
možnosti
Foto

Tohle rozdělení společnosti mají na svědomí zejména ministři zdravotnictví a jejich poskoci, kvůli jejich nezodpovědnému a chaotickému přístupu. A střídání jak na orloji.

Dále média, která dala prostor kdejakému diletantskému vykladači virologie.

A vše zastřešeno geniálním odborníkem pane premiérem.

4 1
možnosti

Výborně napsáno! R^

Politici dosáhli svého: ačkoli nesou za celou situaci plnou zodpovědnost právě oni, podařilo se jim rozvratit společnost a hodit veslerou svoji zodpovědnost na lidi, obzvláště na neočkované. Jde o naprosté moralní dno celé společnosti, způsobené politiky a jim zaprodanými "odborníky". Tohle by si měli všichni, očkování i neočkovaní uvědomit, a pokud někdo cítí potřebu hledat viníka, ať nehledá mezi běžnými lidmi, ale v řadách těch, kteří nás do tohoto maléru zavedli a nehodlají to změnit.

Nejlépe se vládne vystrašené a rozložené společnosti. Vždycky to tak bylo.

5 3
možnosti

Já si naopak myslím, že za rozvrat společnosti mohou lidé vašeho typu, kteří mají plnou hubu odpovědností vlády a zdravotníků, a přitom do každého jejich rozhodnutí házejí vidle.:-)

7 4
možnosti
Foto

No realita je taková, že naočkovani nejdou žádné naivky.

Naopak jsou to především pragmatičtí lidé, kteří respektují doporučení odborných autorit.

A ne nejsou o rovnocenné skupiny, těch odmítačů rozhodně nejsou miliony, ale spíš stovky tisíc až milion.

A ne nejsou většinou ti naočkovani přesvědčení, že se nenakazí, ale chrání sebe před těžkým průběhem a snižují pravděpodobnost, že nakazí ostatní ( řádově o 65%).

Tedy čest a rozum u těch co se naočkovali davno zvítězili.

3 4
možnosti

Já neřekla, že jsou naivky - v článku píši naivky z pohledu očkovaných, ale to se nevešlo do perexu :) Odmítačů jsou miliony, stačí si vzít procento populace, které by šlo na vakcínu dobrovolně nebýt nátlaku.... (40 % z 10 mil?) Jinak říkáte, že se očkováním chráníte před těžkým průběhem, tak pak je pro vás COVID chřipka, tak proč se bojíte neočkovaných? :)

5 2
možnosti
Foto

I89v90o 67C12i67l16i61c68h

25. 10. 2021 14:36

První blog a hned takhle super R^ Mimochodem, já jako naočkovaný plně respektuji právo jiných se neočkovat. Podle mého názoru je to každého soukromá věc a i proto mi hodně vadí ten, dnes již dokonce nijak neskrývaný, nátlak naočkovat všechno, co se hýbe.

8 1
možnosti

Já sama jsem v situaci, kdy ze zdravotních důvodů nemohu. Ale až se doléčím budu moct (asi někdy po novém roce/jaro) Každopádně aktuální nátlak podle mě vytváří nebezpečné pnutí ve společnosti a toto pnutí vážně bylo i pře 2. sv. válkou, kdy židé mohli za chudobu.... Článek jsem psala v sobotu a dnes vidím zprávy o tom, že neočkovaní nebudou moci do práce. Celkově mi z toho je smutno spíš....

7 0
možnosti

A proč zrovna naočkované n a i v k y? A ne neočkovaná jelita?;-D

2 2
možnosti
Foto

Protože očkovaní uvěřili, že virus nedostanou. Protože očkovaní více spoléhají na tvrzení vlády, že nejsou nakažliví (a často nebrali v úvahu, když už se necítili dobře a chodili mezi lidi, testy pro ně ani např. ve školách nebyly). Ted je očkovaných nemocných čím dál více a nákazu přenášejí i mezi sebou. Přesto část z nich stále slepě věří vládě a za viníky označují neočkované...

6 3
možnosti

Zčásti říkáte to samé, co má ve svém článku politolog M. Klíma na blogu dr. Hnízdila u Aktualne.cz - je potřeba zakopat covidovou sekeru, stát by měl zdůraznit, že každý občan nese osobní odpovědnost za sebe i své okolí, což znamená, že je odpovědný za to, že se bude chovat jako slušný člověk: mít ohled na zranitelnější; mýt si ruce, držet mírný odstup od cizích, jinak se dá docela normálně žít, jako nyní mj. ve Skandinávii. Stačí jen monitorovat okresy, zda nově infikovaní neznamenají dopad na nemocnice, zatím jde jen asi o 2 % obsazených lůžek na JIP, což je nepatrné. Stát by měl ukončit nepřiměřeně tvrdá opatření, když už neexistuje celonárodní epidemie, jde jen o endemický výskyt pozitivně otestovaných v okresech (někde mizivě).

3 1
možnosti

A jak pak má tedy ten stát řešit přeplněné nemocnice...resp. řešit to koho ošetřit a koho ne – tak jako to bylo na jaře? Bude OK např. vyhodit před nemocnici na ulici neočkované a odmítače?

1 1
možnosti

Toto už je šestý článek blogerky, je tu už delší dobu. Nevím kam zmizely ty předešlé, ale možná je to "dobrý" tah, když někdo mění svoje názory...

Ony totiž zmizí i diskuse s pravdivými tvrzeními oponentů.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS